Packning

Våra barn (i skrivandes stund 8 och 10 år) har fått lära sig tidigt att packa, tack vare Scouterna som uppmuntrar det vid läger. Barnen är faktiskt bra på det, bara de får en packlista. Till Indien tog jag tyvärr över mycket och packade åt dem. Oj vad tid det tog för mig – och barnen tyckte jag borde tagit det ena eller andra istället. Nästa gång får alla varsin väska som det får packa själva – och bära själva!

TIPS: Låt barnen provgå en bit med väskor före avresa. Alexander hade valt ett handbagage som inte alls var bra för honom visade sig, väskan var för stor och skavde så vi vuxna fick bära den också.

Här är vår packlista för Indien 2017 i PDF och i Word. Den funkar nog till många varmare länder. Ska du resa med ännu mindre barn: tänk särskilt på snacks och förströelse i packningen på flyget, det är inte roligt när det blir förseningar och man hittar inget att köpa.

Gamla kläderJag brukar slänga en del av packningen längs vägen. Hemma sparar jag alltid på mig gamla tröjor och annat som jag egentligen borde slänga, men kan använda en gång till. Det blir två flugor i smällen: jag slipper tvätta och får plats i väskan för massa shopping!

Toarullar som packning

Kanske den viktigaste saken i packningen till Indien: toa-papper! Har man en gång haft Delhi-belly så har man också längtat efter svenskt toa-papper. Indiskt 2008 var som bakplåtspapper ungefär. 2017 var det bättre toa-papper, men det är ungefär 1/5 papper på en rulle jämfört med våra, och om det kniper för många blir det ett himla ringande till room-service. Eftersom vi hade lägenhet i Goa så använda vi ändå upp mycket trots att vi inte fick Delhi-belly.

 

Mer packning för Delhi-belly 2017:

Och övrigt reseapotek för oss:

Melatonin får du utskrivet av läkare om du har svårt med jet-lag. Som jag förstått så är det kroppens eget sömn-pulver och ingen fara att ta, men kolla upp det med svensk läkare.

Vad har du för andra packningsknep eller tips när du reser?